Postul naturist curativ – Metodă de autotratament prescrisă de medici

Ce este dieta știe orice femeie.  Există nenumărate diete pentru detoxifiere sau pentru slăbit. Nu e vreuna care să nu fi făcut o cură de slăbire cel puțin odată în viață. Însă postul naturist curativ, mai ales ca metodă de autotratament nu are aproape nimic în comun cu dieta pentru pierdere durabilă de greutate. Persoanele supraponderale, cărora medicii le-au prescris o pierdere masivă în greutate cu scopul de a evita o îmbolnăvire, a nu agrava o boală existentă nu au voie să urmeze o cura post premergătoare unei slăbiri, decât sub supraveghere.

Postul naturist curativ presupune renunțarea temporară la o alimentație solidă și lichidă cu valoare nutritivă, în schimb se va bea apă sau ceai de plante (ceai verde, matcha, ceai de ghimbir, ceai de mentă, ceai de coada șoricelului, ceai de coada calului, ceai de păpădie, ceai de urzică și ceai negru), în cantități mari (până la 3 litri) pentru ca rinichii să lucreze în continuare și organismul să-și poată elimina deșeurile metabolice prin urină sau transpirație.

Postul naturist curativ: Câte tipuri există?

tipuri de post naturist depurativ

În principiu există două forme de post: postul naturist depurativ de durată scurtă (1-4 zile), și postul de lungă durată, care se poate întinde pe câteva săptămâni și care ar trebui urmat într-o clinică de specialitate. Postul naturist depurativ scurt îl puteți ține însă și acasă.

Câteva din efectele pe care le are postul naturist depurativ asupra organismului:

Stimularea organelor de excreție: Supraîncărcate cu prea mulți carbohidrați, grăsimi, proteine, aditive alimentare artificiale, produse poluate, agenți patogeni și deșeuri metabolice toxice, organele de metabolizare și excreție (pielea, rinichii, vezica biliară, ficatul, tractul gastro-intestinal, vezica urinară și uterul) funcționează deseori deficitar. O carență de nutriție degrevează aceste organe și le stimulează funcțiile.

Dezintoxicarea organismului și eliminarea reziduurilor: În lipsa unui aport nutritiv, organismul are ocazia de a dezasimila și elimina nestingherit tot ceea ce încarcă până atunci metabolsimul, producând, sau agravând, eventualele îmbolnăviri cu componentă nutrițională, cum ar fi disfuncționalități metabolice, simptome reumatice, guta, arteroscleroza, diabet senil, inflamații cronice și tumori.

Topirea stratului adipos din organism: Când organismul nu mai este aprovizionat din exterior este nevoit să se reconvertească pe altă formă de captare energetică pentru a menține funcțiile indispensabile vieții, ale creierului, inimii și metabolismului. După aproximativ două sau trei zile de post vin la rând depozitele adipoase din diferite țesuturi, la femei mai ales în regiunea pernuțelor de la genunchi, coapse, fese, șolduri, abdomen, spate, piept, brațe, gât și față. Locul unde încep să dispară depozitele adipoase depinde de predispoziția fiecăruia. Mai depinde și de eventuala mobilizare a respectivei zone corporale prin exerciții (de gimnastică, sport sau yoga), doar sub supraveghere și la o intensitate foarte mică. Dacă ești interesat, găsești aici câteva exerciții de yoga pentru începători.

Întărirea sistemului imunitar:

Dezintoxicarea și eliminarea excesului de substanțe solide și lichide oferă forțelor imunitare ale corpului posibilitatea de a se reface. Liniște mentală și psihică: S-a dovedit faptul că o alimentație greșit concepută, alterată de toxinele mediului înconjurător poate bloca funcțiile cerebrale, scade puterea de concentrare, memoria, mobilitatea, reactivitatea intelectuală și creativitatea. De asemnea, puteți simți și o stare de depresie ușoară și oboseală. Atenție, după câteva zile de post se instalează faimoasa criză a postului, care pare să contrazică aceste afirmații. Însă senzațiile de ameteala, durerile de cap, oboseală, deprimare etc., sunt doar semne, dovedind că organismul și-a început activitatea de dezintoxicare. Aceste neajunsuri dispar după câteva zile și sunt înlocuite de o bună stare generală, uneori chiar de euforie, dacă nu întrerupeți postul prea devreme.

Acestea fiind câteva din beneficiile pe care vi le poate oferi postul naturist depurativ, pe care majoritatea dintre noi il ținem înainte de sărbători. Aveți grijă în schimb la modul în care o faceți și să luați în considerare faptul că nu puteți face mult efort fizic, deoarece organismul este slăbit pe timpul acestei cure și se poate să aveți parte de incidente nedorite.

Lasă un comentariu